Podrška
Podrška
Imate pitanja?

Mi smo tu za Vas!

Kontakt za klijente +385 1 6397 640

Nazovite nas s mobitela
na broj *ERGO
utipkajte oznaku zvjezdice
i brojeve 3746

ERGO Asistencija
0800 4225

Radno vrijeme:
Pon - čet 8:30 - 17 sati
Pet 8:30 - 16 sati


Osiguranje za tvrtke, obrte i ostale pravne osobe

Osiguranje imovine, odgovornosti, nezgode i ostalih rizika za poduzetnike, institucije, udruge i ostale pravne osobe

 

Sveobuhvatna ponuda

- veliki izbor osigurateljnih pokrića

Fleksibilnost

- svi rizici na istoj polici i računu ili pojedinačno
prema želji

Transparentnost dokumentacije

- pregledni i jednostavnim riječnikom pisani uvjeti

Kontaktirajte nas

Osiguranje za tvrtke, obrte i ostale pravne osobe možete ugovoriti u ERGO poslovnicama kao i kod naših partnera agencija za zastupanje u osiguranju.

Kliknite na ERGO logo i potražite vama najbližu poslovnicu. Zovete nas s mobitela? Samo utipkajte *ERGO (*3746).

Imate li još pitanja?

Nazovite nas na broj 01 6397 640 ili nas kontaktirajte na online kontakt obrazac .

Svi detalji o osiguranju tvrtki, obrta i ostalih pravnih osoba

U poslu ništa ne treba prepustiti slučaju. Bilo da ste ugostitelj, vlasnik trgovine ili frizerskog salona, imate knjigovodstveni servis ili odvjetnički ured, vaši zaposlenici, vaše ideje i znanje, uložena sredstva u radni prostor - vaša su najvažnija imovina.

No, čak i zbog naizgled male štete, vaše poslovanje može doći u opasnost, a posljedice mogu biti velike.

Što će se dogoditi ako zbog požara ili izljeva vode bude uništena oprema nužna za poslovanje? Kako ćete se nositi s nadoknadom nastale štete?


ERGO osiguranje
ima široku ponudu osigurateljnih proizvoda namijenjenu sveobuhvatnoj zaštiti poduzetnika, institucija, udruga i ostalih pravnih osoba od rizika kojima su izložene u svom poslovanju.

Prednosti za vas

 • Mogućnost izbora - veliki izbor rizika koje možete osigurati
 • Fleksibilnost - ovisno o vašim potrebama imate mogućnost osiguravanja rizika pojedinačno ili svih rizika na jednoj polici, bez obzira na broj vrsta osiguranja ili lokacija koje osiguravate.
 • Transparentnost - dokumentacija ugovora o osiguranju je jednostavna i pregledna. Integrirani uvjeti osiguranja pisani na način da su sva pokrića opisana u jednom dokumentu. Polica osiguranja je pregledna i detaljna s navedenim svim osigurateljnim klauzulama i posebnim odredbama.

Područja osiguranja

 • Vaša imovina, oprema i zalihe
 • Vi i vaši djelatnici
 • Vaša odgovornost
 • Vaši putnici, gosti i posjetitelji

Vaša imovina, oprema i zalihe

Vlastitu ili unajmljenu imovinu, opremu i zalihe možete zaštiti od sljedećih osnovnih rizika:

 • Požar i požarni rizici: požar, eksplozija, udar letjelice, udar vozila, udar munje, oluja, tuča
 • Poplava, bujica i visoka voda
 • Izljev vode i tekućina
 • Potres
 • Provalna krađa i razbojstvo
 • Lom stakla
 • Lom strojeva i opreme

Pored osnovnih rizika u ponudi imamo i osiguranje vašeg poslovanja i financijskog rezultata:

 • Osiguranje prekida rada zbog požara i požarnih rizika, poplave, bujice, visoke vode, potresa, provalne krađe, razbojstva, loma stakla
 • Osiguranje prekida rada zbog loma strojeva i opreme

Osiguranje prekida rada pokriva vašu izgubljenu dobit i fiksne troškove zbog zastoja u poslovanju uzrokivanih oštećenjem imovine od navedenih rizika.

 

Vi i vaši djelatnici

U ponudi imamo osigurateljne proizvode koji pokrivaju rizike kojima ste vi i vaši djelatnici izloženi za vrijeme rada:

 • Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (nezgode) kojim su pokriveni sljedeći rizici: smrt od nezgode ili bolesti, trajni invaliditet, lom kostiju, naknada za boravak u bolnici zbog nezgode, naknada za privremenu nesposobnost za rad zbog nezgode, troškovi liječenja i kozmetičkih operacija zbog nezgode, naknada za pretrpljenu bol zbog boravka u bolnici kao posljedica nezgode.
 • Osiguranje od odgovornosti prema djelatnicima koje pokriva rizike vaše odgovornosti za smrt, ozljedu ili narušenje zdravlja te oštećenja imovine koje vaši djelatnici pretrpe za vrijeme rada.
 • Osiguranje naknade za vrijeme bolovanja za vas ili vaše ključno osoblje: ugovaranjem ovog pokrića vi ili vaša ključna osoba ostvaruje pravo na mjesečnu naknadu u ugovorenom iznosu u slučaju bolovanja dužeg od 30 dana.

Vaša odgovornost

 

Za osiguranje vaše odgovornosti za štete za vrijeme dok obavljate djelatnost u ponudi imamo:


 • Osiguranje od opće (javne) odgovornosti prema trećim osobama. Ovo osiguranje pokriva štete iz obavljanja djelatnosti i posjeda nekretnina učinjene trećim osobama (osobe koje nisu vaša ugovorna strana) ili na imovini koja nije predmet vašeg ugovorenog posla.

 • Profesionalna odgovornost za djelatnosti za koje je ugovaranje police profesionalne odgovornosti propisano zakonima ili pod zakonskim aktima:

 • Odvjetnici

 • Javni bilježnici

 • Revizori

 • Posrednici u prometu nekretninama

 • Računovođe

 • Porezni savjetnici

 • Stalni sudski vještaci

 • Odgovornost prijevoznika tereta u cestovnom prijevozu pokriva odgovornost koju prijevoznik tereta ima prema CMR konvenciji za gubitak ili oštećenje pošiljke i zakašnjenje u isporuci.

 

Vaši putnici, gosti i posjetitelji

Za osiguranje rizika kojima su izloženi vaši putnici, gosti ili posjetitelji u ponudi imamo:

 • Obvezno osiguranje putnika u javnom prijevozu od posljedica nesretnog slučaja (nezgode)

 • Osiguranje od nezgode za goste ugostiteljskih objekata, hotela, apartmana i ostalih smještajnih kapaciteta

 • Osiguranje od odgovornosti prema gostima ugostiteljskih objekata, hotela, apartmana i ostalih smještajnih kapaciteta

 • Osiguranje od odgovornosti prema posjetiteljima


Što učiniti u slučaju nastanka štete

Potrebno je bez odlaganja kontaktirati ERGO osiguranje te slijediti dobivene upute. Štetu koja se dogodila zbog požara, eksplozije, provalne krađe ili razbojstva potrebno je neposredno nakon saznanja prijaviti policiji te zatražiti potvrdu prijave.

Štetu možete prijaviti putem:

pošteERGO osiguranje d.d., Odjel obrade šteta, Radnička cesta 80, 10 000 Zagreb
telefona01/63 97 640
e-mailastete-eo@ergo-osiguranje.hr
dolaskomu najbližu poslovnicu

3 moguće situacije kada vam ova polica spašava posao

Vaš posao ide glatko. Na štetu ne želite ni pomisliti. Ni ne trebate! Jer mi preuzimamo brigu umjesto vas i tu smo kad nas trebate!

Izljev vode u vašem uredu?
Mi smo tu da pomognemo odmah!
Gost se ozlijedio ispred vašeg kafića?
Ne brinite se – pokriveni ste!
Tijekom noći pukla je cijev, a ujutro pronalazite svoj ured u poplavi. Namještaj i oprema plivaju u vodi koja se izlila. Nažalost i znatna količina vaših zaliha koje ste držali u prostoriji također je potpuno uništena. Posljedica tog nesretnog slučaja – vaša imovina je oštećena, a redovito poslovanje se prekida. Na sreću, ali ponajprije zbog vaše mudre odluke vi ćete financijski rizik i trošak nastale štete prenijeti na ERGO osiguranje. Polica osiguranja ERGO Poduzetnik osigurava vašu nekretninu, opremu i zalihe koje ste imali u uredu. Poledica pred vratima vašeg kafića bila je kobna za prvoga jutarnjeg gosta. Nezgodno se poskliznuo i slomio nogu unatoč tome što ste posuli sol na stazu. Srećom, vi ste mudro postupili ne propustivši ugovoriti osiguranje od odgovornosti u okviru police ERGO Poduzetnik.
Nadoknadit ćemo štetu nastalu na imovini vašeg ureda uključujući i kupnju novog računala. Vaše zalihe uništene u poplavi bit će financijski nadoknađene, a u okviru ugovorenog pokrića osiguranja prekida rada bit će pokrivena i vaša izgubljena dobit te fiksni troškovi poslovanja za razdoblje koje ste ugovorili (3, 6 ili 12 mjeseci).Zahvaljujući vašoj polici ERGO će se pobrinuti i financijski nadoknaditi štetu zbog ozljede tijela i narušenog zdravlja vašem stalnom gostu koji će sigurno to i ostati.
Ozlijedila se ključna osoba u vašoj tvrtki?
Može mirno spavati zahvaljujući vama.
Vaša ključna osoba, vaša „desna ruka“ jutros vam je javila da će zbog ozljede izbivati s posla najmanje dva mjeseca! Često se može čuti da nitko nije nezamjenjiv, ali vi kao odgovorni vlasnik tvrtke vrlo dobro znate da je ulog u vlastite zaposlenike dugoročno najbolja investicija. Upravo ugovaranje naknade za vrijeme bolovanja jedan je od mudrih poteza kojim ste dodatno učvrstili odnos povjerenja i lojalnosti što je jamstvo još uspješnijeg poslovanja čak i u takvim iznenadnim situacijama.
ERGO će za sve slučajeve u kojima je ključna osoba na bolovanju više od 30 dana isplaćivati fiksno ugovorenu mjesečnu naknadu koja će bolesnom zaposleniku pomoći da lakše prebrodi vrijeme smanjenih prihoda.

Ovdje možete preuzeti brošuru ERGO Poduzetnik - osiguranje za tvrtke i obrte

Moja ocjena

5 5